Yoga therapeutisch (32°)

Wil je graag werken aan een gezond lichaam maar voel je je beperkt in je keuze omdat je een lichamelijke beperking of blessure hebt? Of is de stap naar een reguliere les voor jou nog te groot om wat voor reden dan ook, dan is HOT Yoga Therapeutisch iets voor jou.

HOT Yoga Therapeutisch is een yogastijl waarbij rekening wordt gehouden met jouw persoonlijke behoeftes zodat je op jouw eigen niveau kan werken aan een gezond lichaam.

Wat zijn de verschillen met HOT Yoga

  • De temperatuur ligt lager dan in een normale HOT Yoga les maar hoog genoeg om de voordelen van de infraroodwarmte te ervaren.
  • Daarnaast is het tempo van de les aangepast waardoor er alle ruimte is om in contact te komen met je lichaam. Hierbij ga je verantwoord op zoek naar je eigen grenzen.
  • Er worden verschillende alternatieve houdingen geboden zodat je op jouw eigen niveau kan werken.
  • Er wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals bolsters, blokken en riemen. Deze hulpmiddelen helpen jou de juiste verdieping te vinden in een houding.
  • We gebruiken een mix van Yin en Yang oefeningen.

Wat zijn de effecten?

Door de oefeningen en de warmte worden stijfheid en pijnklachten minder.  Huid, spieren en bindweefsel worden beter doorbloed door de warmte. Dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en een beter aanvoer van voedingsstoffen.

Tijdens de les staat je ademhaling centraal. Een goede ademhaling zorgt voor een optimale opname van zuurstof en levensenergie. Dit voedt je lichaam tot in de verste puntjes en brengt je geest tot rust.

Voor wie?

Lessen zijn voor alle niveaus en voor iedereen die bewust met zijn lichaam bezig wilt zijn maar die de reguliere lessen om wat voor reden dan ook te zwaar vinden.

Lessen zijn daarnaast geschikt voor mensen die herstellende zijn van een blessure of een aandoening hebben als bijvoorbeeld artritis, fybromyalgie of artrose.

 

Share

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Locatie Yoga Studio

ADRES: Protonenlaan 36• Uden, NB
TEL: 06.52.69.23.09

Locatie Yoga Studio

ADRES: Protonenlaan 36• Uden, NB
TEL: 06.52.69.23.09

Kom met ons in contact

Nieuwsbrief