Yoga Verwendag

Yoga Verwendag


Verhoog je energielevel tijdens deze dag waarin je jezelf de hele dag laat onderdompelen met alles wat met Yoga te maken heeft. De voorbereidingen voor de feestdagen verlopen vaak hectisch. Hoe fijn is het om vlak voor deze drukke dagen een moment voor jezelf te creëren. Naast een korte introductie over o.a. de filosofie, het energetische lichaam, ademhalingstechnieken en meditatie ligt de focus vooral op het uitvoeren en ervaren.

Een dag waarin je in contact komt met de kracht van jouw lichaam en geest. De sleutel naar het pure bewustzijn.

Kortom. Een verwen dag voor jezelf! 

Het programma start om 10:00 uur en eindigt rond 16:00 uur.

  10:00 uur – 12:30 uur                Programma Ochtend


Hatha/Vinyasa

Tijdens het ochtendprogramma besteden we aandacht aan de Yang vormen van Yoga.  We gaan het effect ervaren van het bewegen door een flow in combinatie met de ademhaling. We houden het simpel en gaan de flow langzaam opbouwen en uitbouwen. Het gaat niet om de moeilijkheidsgraad van de houdingen maar om de pure beweging op geleide van jouw ademhaling. Je volle aandacht naar je lichaam. Dat maakt de flow geschikt voor alle niveaus.  

De flow zorgt voor het aanwakkeren van het vuur in je lichaam. Nu ben je klaar voor meer verdieping.  Het moment om samen gericht door verschillende houdingen te bewegen. 

Filosofie

Yoga is veel meer dan alleen maar het uitvoeren van verschillende houdingen.

  • Wat is de betekenis van Yoga
  • Yoga Sutras van Patanjali
  • Het achtvoudige pad van Patanjali
Ademhaling

Je ademhaling maakt onderdeel uit van het autonome zenuwstelsel.  Het gaat automatisch. Je hoeft er dus niet over na te denken en dat is maar goed ook. Toch is het goed om regelmatig actief met je ademhaling bezig te zijn.  Ik leg uit waarom.

  • Waarom is je ademhaling zo belangrijk
  • Ademhalingstechnieken

  12:30 uur – 13:30 uur                Lunch


De heerlijke verse biologische lunch wordt verzorgt door de jongens van WeGotThis Catering bestaande uit een vegan pompoensoep, diverse belegde broodjes, vers fruit, thee en snacks.

  13:30 uur – 16:00 uur                Programma Middag


Yin Yoga/Restorative Yoga

Deze middag maak je kennis met de Yin vormen van Yoga.  Vanuit de Yang glijden we naar een steeds diepere ontspanning, werken we aan het bindweefsel en gaan we steeds meer loslaten. We sluiten de dag af met de meest ontspannen vorm van Yoga.  Restorative Yoga. De focus ligt hier op totale bewuste ontspanning.  Met gebruik van dekens, bolsters, blokken en oogkussentjes gaan we jou de ondersteuning bieden om volledig te kunnen ontspannen. Tijdens de middagsessie maken we ook gebruik van verschillende essentiele olieen van doterra.  In de diffuser, in je drankje, maar ook op de huid.  De gebruikte olieen zijn volledig afgestemd op het thema.

Energetische Lichaam

We staan stil bij het energetische lichaam. De energie die door de weefsels heen stroomt.  Deze energie stroomt vrij door meridianen die door het hele lichaam lopen.  In deze meridianen kunnen blokkades ontstaan.  Dat kan lichamelijke maar ook geestelijke, emotionele klachten geven.

  • Het energetische lichaam
  • Meridianen

Datum:       zaterdag 14 december

Niveau:      Alle niveaus

Kosten:       € 65,-

AANMELDEN

Locatie Yoga Studio

ADRES: Protonenlaan 36• Uden, NB
TEL: 06.52.69.23.09

Locatie Yoga Studio

ADRES: Protonenlaan 36• Uden, NB
TEL: 06.52.69.23.09

Kom met ons in contact

Nieuwsbrief