Restorative Yoga (infrarood)

Waarom restorative yoga

We leven in een wereld waarin alles steeds sneller veranderd. In deze wereld wordt van ons verwacht dat wij in dit tempo van verandering mee gaan. We hebben een drukke verantwoordelijke baan, een gezin en daarnaast ook nog onze sociale contacten en dat zorgt er voor dat er steeds minder tijd overblijft voor rustmomenten.  Tijd nemen om eens echt te onspannen doen we niet meer en velen weten ook niet meer hoe echt te ontspannen. Toch zijn rustmomenten ontzettend belangrijk om een gezond leven te kunnen leiden.  Chronische stress ligt op de loer en is een steeds meer voorkomend verschijnsel in deze moderne tijd.  Van chronische stress kun je erg ziek worden. Restorative yoga helpt je deze rust te vinden. In een les leer je weer eens volledig te ontspannen.

Geef jezelf voldoende van deze momenten om gas terug te nemen.  Wanneer je dit doet en hierin de juiste balans vindt voorkom je dat stress chronisch wordt.

Restorative yoga brengt lichaam en geest weer terug in balans. Het is een therapeutische vorm van yoga waarin de verschillende houdingen zorgen voor een diepe ontspanning van het lichaam. Met behulp van props zoals dekens, kussens, blokken en riemen brengen we ons lichaam in een comfortabele houding waarin we volledig kunnen ontspannen.

Houdingen worden ongeveer 5 tot 10 minuten aangehouden. In volledige ontspanning is er geen beweging, geen spanning en wordt de geest stil en kun je loslaten.

Restorative yoga-Yogastudio Uden-Yogalessen Uden-Yoga-Yogalessen-Yogastudio-yoga-vinyasa yoga-yin yoga-vinyasa yoga uden-vinyasa yoga veghel-yoga veghel

Effecten van restorative yoga

Restorative yoga geneest chronische stress en laat je herstellen van een ziekte of blessure. Daarnaast brengt het je energie in evenwicht en zorgt het voor rust in je hoofd.

Restorative yoga kan helpen bij een verscheidenheid aan klachten zoals:

  • rugpijn
  • nekpijn
  • hoge bloeddruk
  • astma
  • migraine en spanningshoofdpijn
  • stress gerelateerde klachten
  • chronische vermoeidheid
  • kanker
  • menstruatieklachten
  • overgangsklachten

Restorative yoga tijdens de zwangerschap

Een van de meest krachtige en mooiste ervaringen voor een vrouw is een zwangerschap.  Maar ook hier in de Westerse wereld zijn de ideeën over  zwangerschap over de generaties veranderd.  De druk neemt toe en dat beïnvloed de manier waarop je naar jezelf, je lichaam en je zwangerschap kijkt.   Een paar generaties geleden bleef een vrouw thuis zodra je de zwangerschap kon zien, tegenwoordig blijven we gewoon doorwerken en sporten.

Tijdens een zwangerschap gebeurt er ontzettend veel met je lichaam en je emoties en dit vraagt om een enorm aanpassingsvermogen van een vrouw. Soms voel je je moe, misselijk of juist vol energie.  Daarbij stel je jezelf continue de vraag of je wel gezond leeft, niet te veel sport en voldoende rust neemt.

De kunst is om een gulden middenweg te vinden.  De weg tussen helemaal niets doen of jezelf voorbij lopen.  Voor iedere vrouw ligt deze balans anders.

Restorative yoga kan je helpen deze balans te vinden.  Oefeningen helpen je door de zwangerschap en bereiden je voor op de bevalling zowel fysiek als mentaal.  Daarnaast kunnen deze oefeningen je na de zwangerschap helpen om even te ontsnappen aan de eisen van het moederschap.

 

Share

Locatie Yoga Studio

ADRES: Protonenlaan 36• Uden, NB
TEL: 06.52.69.23.09

Locatie Yoga Studio

ADRES: Protonenlaan 36• Uden, NB
TEL: 06.52.69.23.09

Kom met ons in contact

Nieuwsbrief