Yoga, Yogastudio,Yoga Uden, Puur yoga Uden, Vinyasa Yoga uden, Restorative yoga uden, Yin yoga Uden, meditatie, mindful

Hatha Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een vorm van Yoga, gegeven door Yogastudio Puur Yoga Uden, waarin verschillende krachtige houdingen (asanas) gecombineerd worden met een gecontroleerde ademhaling, de ujjayi ademhaling, ook wel de oceaan ademhaling genoemd. De houdingen worden uitgevoerd in een flow en je blijft niet langer dan 5 ademhalingen in een houding.  De yogalessen worden wekelijks volledig afgestemd op een bepaald thema en zijn daardoor nooit hetzelfde.  Dat houdt de yogalessen afwisselend en uitdagend.    Vinyasa Yoga Uden, HOt Yoga uden, Bikram yoga uden

Eindeloos variëren met Hatha Vinyasa Yoga Uden

Vinyasa Yoga kun je op veel verschillende manieren uitvoeren.  Je kunt eindeloos variëren.  Denk aan bijvoorbeeld een powerflow, core flow, slow flow of een energy flow.  Dit is de reden waarom deze vorm van yoga door velen wordt omarmt.

Doordat je focus continue op je ademhaling en de beweging ligt helpt dit je om ruimte te creëren in je hoofd. Daarnaast bouw je hitte op in je lichaam waardoor je bloed dunner wordt en makkelijker door je lichaam kan stromen. In combinatie met het stimuleren van je organen door de verschillende houdingen bevordert dit het reinigingsproces van je lichaam.

Gedurende de flow werk je van eenvoudige naar gevorderde houdingen toe (de piek van de les).  Ook wel Vinyasa Krama genoemd. Vinyasa Yoga Uden.

Vinyasa Krama Vinyasa Yoga Uden

Krama betekent stap voor stap. Stap voor stap je lichaam klaar maken voor deze piekhoudingen.  Wanneer je piekhouding de opwaartse boog (rug buiging) is zal de flow anders zijn opgebouwd dan wanneer dit de vliegende duif (heup opener) is. Door aandachtig hier mee bezig te zijn in combinatie met je ademhaling kun je loslaten. Uiteindelijk neem je deze kwaliteit ook mee van je mat in je dagelijks leven.

Sthira Sukham Asanam  Vinyasa Yoga Uden

Een Asana voelt stabiel, uitgevoerd met de bereidheid en acceptatie.  Je ademhaling hierin is belangrijk. Het is de kunst om ontspanning te vinden in de inspanning. Ademen en loslaten. Het loslaten van alle spanning.

Vinyasa yoga-Yoga-Yogastudio-Yogastudio Uden-Yogalessen Uden-Yogalessen

Omdat het opbouwen van kracht een belangrijke toevoeging is van een Yoga les kan het in sommige lessen voorkomen dat je langer in een houding staat. Kracht is nodig om de houdingen correct en veilig uit te voeren. Tijdens yogalessen wordt veel gevraagd van je lichaam. Daarom wordt er veel aandacht gegeven aan een juiste houding en het opbouwen van kracht in de kern van je lichaam. Je rug, buik, en je bovenbenen.

 

 

Share

Locatie Yoga Studio

ADRES: Protonenlaan 36• Uden, NB
TEL: 06.52.69.23.09

Kom met ons in contact

Nieuwsbrief