Ontspan & Herstel (essentiele olie )

Volledig ontspannen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ongemerkt houden we veel spanning vast. Hoofdpijnklachten maken ons vaak (te laat) bewust van opgebouwde spanning in nek en schouders.  Zo kan spanning zich in het hele lichaam ophopen en uiteindelijk nare klachten veroorzaken. Wanneer we heup- en onderrugklachten ervaren denken we niet direct aan spanning.  Toch kan dit heel goed de oorzaak zijn.

Tijdens deze extra lange les gaan we werken aan het loslaten van deze spanning.

De essentiele olie die we gebruiken in deze lange rustige yogaserie versterkt de ontspanning, zet geblokkeerde energie weer in beweging, ontgift het lichaam, kalmeert de geest en herstelt makkelijker weer het evenwicht.

Bij de van hoofd tot teen restorative sessie bestaande uit lang aanhoudende Yin en Restorative houdingen ligt de focus op de ademhaling, sensaties in het lichaam (voelen) en volledige stilte.

We starten de sessie met houdingen voor nek, schouders en polsen welke we 1 tot 3 minuten aanhouden. We vullen dit aan met houdingen voor de voeten, enkels, dijen en heupen.

Vervolgens bewegen we naar het centrum van het lichaam met passieve Yin houdingen die we variërend van 3 tot 5 minuten aanhouden.  Het lichaam zal zich nu langzaam gaan ontspannen.

We sluiten de sessie af met een lange ontspanning gecombineerd met de olie “Balance blend”.  De kalmerende werking van deze sterk aardende olie zorgen voor een diepe ontspanning waarin je volledig los kunt laten.

We maken gebruik van de volgende essentiele olie:

Balance blend (combinatie van 6 verschillende olieen)
Cypres
Grapefruit
Wierook
Marjolein
Deep blue Blend (combinatie van 8 verschillende olieen)

Na de workshop praten we nog even na over de ervaringen onder het genot van een kop thee.

Yoga focus

Yin Yoga en Restorative Yoga

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor alle niveaus.  Deze workshop is zeer geschikt voor diegene die kampen met stressklachten en stijfheid in gewrichten en spieren.

Wanneer?

Vrijdag 12 november / 19:00 – 21:00 (minimaal 5 – maximaal 10 personen)

Kosten: € 27,50

AANMELDEN

Locatie Yoga Studio

ADRES: Protonenlaan 36• Uden, NB
TEL: 06.52.69.23.09

Kom met ons in contact

Nieuwsbrief