Gericht werken aan je flexibiliteit (hot room)

Is yoga alleen voor flexibele mensen? Nee zeker niet!

Voor velen is Yoga net een brug te ver omdat men denkt dat je flexibel moet zijn om yoga uit te kunnen oefenen.  Wanneer je op internet, Instagram of waar dan ook zoekt naar houdingen zie je inderdaad veel houdingen die waarschijnlijk voor de meesten van ons niet haalbaar zijn.  Maar daar gaat het ook niet om. Dat heeft niet altijd met korte spieren te maken.  De meeste mensen die dergelijke oefeningen zo extreem kunnen uitoefenen zijn hyperflexibel. Ook je lichaamsbouw kan er  voor zorgen dat een houding niet haalbaar is.

Feit is daar dat je door het juist beoefenen van bepaalde yogahoudingen je flexibiliteit wel kunt verbeteren. De uiteindelijke houding doet er niet toe maar het is de weg er naar toe.

Het is ontzettend belangrijk om je lichaam flexibel te houden.  Spieren in ons lichaam zijn verkort doordat we te veel zitten. Op kantoor op een stoel en thuis op de bank.  Om een goede conditie te behouden gaan we fietsen, hardlopen of fitnessen.  Dat is uiteraard heel goed maar ook daar verkort je bepaalde spiergroepen mee. Het is belangrijk om je spieren lang en soepel te houden.  Daar heb je je leven lang profijt van.

Wat gaan we doen

In deze workshop van 1.5 uur geef ik je handvatten hoe je tijdens een reguliere les of thuis de effectiviteit van de verschillende houdingen kunt verbeteren. Daardoor werk je gericht aan je flexibiliteit en zal deze verbeteren.  De workshop vindt plaats in een verwarmde ruimte waardoor spieren snel warm zijn en we direct kunnen starten.

We staan in deze workshop stil bij een verscheidenheid aan staande en zittende yogahoudingen waarin we de belangrijkste spiergroepen kunnen behandelen.  O.a.:

  • Beenspieren (quadriceps, hamstrings)
  • Spieren in en rondom je heupgewricht (psoas, bilspieren)
  • Spieren rondom je schoudergewricht (Deltoids)
  • Spieren rondom je ruggenwervel (QL)

Niveau: all levels

Deze workshop is geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn of haar flexibiliteit.  Of je nu wilt starten met yoga of niet.

Vrijdag 15 september / 12:00 uur – 13:30 uur / kosten 12,50- Euro

AANMELDEN

 

 

 

Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Locatie Yoga Studio

ADRES: Protonenlaan 36• Uden, NB
TEL: 06.52.69.23.09

Kom met ons in contact

Nieuwsbrief