Cursus Reiki 1

Reiki is een vorm van werken met energie die haar oorsprong in Japan heeft. Letterlijk vertaald uit het Japans betekent het: “kracht van de zon”; in Japan wordt het uitgelegd als Universele (“Rei”) Levensenergie (“Ki”). De helende energie werkt op zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel niveau.

Het mooie van reiki is, dat iedereen die zich ervoor openstelt het kan leren. Reiki werkt als een zachte stroom van liefde, die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en terug in balans te brengen. Het helpt blokkades weg te ruimen. Als behandelaar zorg je dat je altijd goed bent gegrond en in je lichaam aanwezig, met een zo optimaal mogelijke harmonie tussen lichaam en geest. Vervolgens help je de ander via een rustige handoplegging om hetzelfde tot stand te brengen. Bij een volledige behandeling wordt zowel de voorkant als de achterkant van het lichaam behandeld, waarbij de behandelaar doorgaans bij het hoofd begint en bij de voeten eindigt. Er wordt geen diagnose gesteld; het is juist de bedoeling dat de gever zichzelf zo vrij mogelijk maakt van meningen over wat de ander nodig zou kunnen hebben. De energie volgt haar eigen weg. Zowel de behandelde als de behandelaar krijgen daarbij precies wat nodig is: beiden worden door een behandeling geholpen.

Met een reiki 1 cursus kun je jezelf behandelen. Tijdens de reiki 1 cursus behandelen we al snel vooral ook elkaar, maar pas na een cursus reiki 2 ben je volgens de reiki-leer volledig zelfstandig behandelaar.

Aan het einde van de cursus volgt een certificaat.

Opbouw van de cursus

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur; de cursist moet bij minimaal 8 lessen zijn geweest om aan het einde de 1e graad in reiki te kunnen krijgen.

Elke les heeft dezelfde opbouw: we beginnen met wat meditatie of ademhalingsoefeningen, daarna maken we de spieren wat los door enkele yoga oefeningen en vervolgens gaan we op elkaar oefenen met steeds andere principes van ki. Hierbij wisselen we steeds van oefenpartner, zodat je kennis maakt met zoveel mogelijk verschillende mensen/energieën. Ook wordt de handoplegging geoefend, zowel bij jezelf als bij elkaar.

In het tweede deel van de les gaan we op elkaar oefenen met behandelen. Je leert waar de handen moeten worden gelegd, welke houding je daarbij het beste kan aannemen en hoe je de energie het beste kan laten stromen. In koppels van 2 geeft het eerste half uur de ene een behandeling aan de ander en het tweede half uur wissel je om. De les erna kiezen we een andere oefenpartner hiervoor. Aan het einde van elke les wisselen we als groep onze ervaringen uit.  

Omdat voor het behalen van de graad reiki 1 vier korte inwijdingen nodig zijn, zullen we al in de 3e les beginnen met de eerste inwijding bij een deel van de groep. Dit gebeurt tijdens het tweede deel, terwijl de rest gewoon verder gaat met elkaar behandelen.

Benodigdheden

Draag gemakkelijk zittende kleding zoals bijvoorbeeld sportkleding of Yogakleding.

Graag elke les een 1-persoons hoeslaken (of een lang badlaken) meebrengen voor over de behandeltafel.

Je krijgt de eerste les een insteekmapje en elke les 1 of meerdere blaadje(s) waarop informatie staat over reiki in het algemeen en/of over die betreffende les. Neem dit mapje iedere les mee.

Over Dirk

Dirk is 47 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen. Bij ki-aikido en reiki-school Torii (Helmond) is hij eerst met ki-aikido gestart en in 2007 is hij gestart met de reiki opleiding. Na de 1e graad (jezelf behandelen & inleidingen), 2e graad (zelfstandig behandelaar) en 3e graad (start reiki master opleiding) is hij in 2014 ingewijd tot reiki master. Tot 2021 is Dirk lid geweest van Torii, waar hij elke twee weken les kreeg en waar ze op elkaar oefenden. Hierna heeft hij nog een massagecursus met rebalancingtechnieken en verdiepingsworkshops gevolgd bij Marea in Nuenen en is hij begonnen met het beoefenen van yoga bij Puur Yoga Uden.

Data

De cursus wordt gegeven op 10 vrijdagavonden, van 19:30 uur -21:30 uur. De datums zijn als volgt:

20 september

27 september

04 oktober

11 oktober

18 oktober

01 november

08 november

15 november

22 november

29 november

Kosten

De kosten van de Cursus zijn: € 250,- voor leden en € 300,- voor niet leden. (minimaal 4, maximaal 8 personen)

AANMELDEN

Locatie Yoga Studio

ADRES: Protonenlaan 36• Uden, NB
TEL: 06.52.69.23.09

Kom met ons in contact

Nieuwsbrief