Huidverzorging voor en na de HOT Yoga

Dat Hot Yoga veel geweldige voordelen heeft weten we inmiddels. Een daarvan is dat het goed is voor je huid.
Wanneer je onderstaande tips in je dagelijkse routine verwerkt geef je je huid helemaal die boost die het verdient. Je huid gaat stralen!

Wanneer je huid warm wordt, verwijden de haarvaten en vaten zich, waardoor voedingsrijk bloed en zuurstof naar de cellen worden gebracht. Bloedcirculatie voedt de huidcellen en houdt ze gezond. De warmte en het vocht gedurende de les houdt de huid goed gehydrateerd. Huidcellen hebben namelijk water nodig om te leven.
Daarbij kun je deze voordelen versterken door een goede verzorging van je huid voor en na de Hot Yoga les

Drink voldoende water voor en na de les

Wanneer je veel zweet is het belangrijk je lichaam goed gehydrateerd te houden. Uitdroging heeft namelijk een nadelige invloed op je huid. Deze wordt te droog. Dit kan leiden tot dode huid en vuilophopingen die je poriën kunnen verstoppen. Drink dus extra op de dagen dat je Hot Yoga beoefent.  Uiteraard is het altijd belangrijk om voldoende te drinken dus maak er een gewoonte van om altijd een goed gevulde fles water mee te nemen. Waar je ook heen gaat.

Zorg voor een schone huid. Verwijder make-up en gebruik geen vette body lotion

Door de warmte openen je poriën en ga je zweten. Zweet is een olieachtige substantie met een antibacteriële werking. Wanneer dit zich dit vermengt met make-up of bodylotion zullen je poriën verstopt raken. Geen tijd om je gezicht te reinigen voor de les? Zorg dan dat je reinigingsdoekjes meeneemt zodat je je gezicht kunt reinigen.

Houd lang haar uit je gezicht

Olie van je haar kan terecht komen op je gezicht en rug en kunnen puistjes veroorzaken. Zorg daarom dat je je haar in een staart of knot draagt zodat er geen direct contact is met je huid.

Neem zo snel mogelijk na de les een douche en koel de huid af met koud water

Zorg dat je snel onder de douche stapt na de les. Reinig je huid eventueel met een natuurlijk product waar tea tree in verwerkt is. Tea tree staat bekend om zijn antibacteriële werking. Eindig je douchemoment met een verfrissende plens koud water in je gezicht.

Zorg voor goede hydratatie van de huid na de les

Behandel de huid na de les met een goede vocht inbrengende crème. Dit houdt het vocht in de huid en zal het niet verdampen. Doe je dit niet droogt je huid uit.

Geniet je volop van dit verwenmoment? Houd het gevoel dan nog even vast.
Pak na het douchen een grote mok rooibosthee en duik lekker op de bank. Lees het boek wat al zo lang op de schap staat maar waar je nog steeds niet aan toe bent gekomen.

Je hebt het verdient!

Namaste

Yvanca Loeff
Puur Yoga Uden

Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Locatie Yoga Studio

ADRES: Protonenlaan 36• Uden, NB
TEL: 06.52.69.23.09

Kom met ons in contact

Nieuwsbrief